De camper

We zijn nu al met al vier keer met een camper op pad geweest. We kiezen voor een MH-b of een 23 foot grote camper. Het voordeel van deze camper is dat er aardig wat bewegingsruimte in zit. Wij zijn elke keer  in het voorseizoen op vakantie en dan ben je ralatief veel in de camper. Er zit  in deze camper een vast bed achterin de camper. Het voordeel hiervan is dat je niet elke keer je bed op moet maken en je hoeft niet via een ladder je bed in en uit (vooral 's nachts erg onhandig) zoals wel het geval is met een capover bed.
Je kunt bovendien douchen in de camper, er zit een aparte kleine douche-cabine in. Wij hebben hier nog nooit overstromingen mee gehad en met een volle tank warm water kun je met zijn tweeen achter elkaar douchen.
De keuken is uitgerust met een grote koelkast en met een vriesvak die behoorlijk groot is.
Het rijden met een camper is niet moeilijk. De laatste keer was de camper uitgerust met een tow-haul, hierdoor kan de camper veel makkelijker de bergen op. Deze trucjes worden je uitgelegd bij het ophalen van de camper. Een camper slurpt erg veel benzine en je staat vaak bij de benzinepomp, je blijft je verbazen hoeveel liter er in een tank kan.
-Je kunt eventueel en broodrooster huren bij de camper. Je kunt het broodrooster echter alleen gebruiken als je op een campground staat met electriciteit.
-Het is wel handig om losse stoelen te huren, het is makkelijk voor onderweg. Bovendien kan je je eigen plek opzoeken om te zitten op een camping en ben je niet gebonden aan de picknicktafel die soms net in de brandende zon staat. Een tafelzeiltje is ook wel handig, erg veel tafels zijn pikkerig van de hars.
-Wij maken thuis al een boodschappenlijstje, zodat je niet blijft dralen in de winkel als je voor de eerste keer boodschappen moet doen.
- Wat zit er niet in de camper; kaasschaaf, een goede koffiefilter(tenminste niet altijd)knijpers, waslijn,
goed schilmesje.
- In de camper zitten handdoeken, het is echter wel raadzaam om eigen handdoeken mee te nemen, ook een keukendoek en een afdroogdoek is aan te raden. Wat geleverd wordt wil niet altijd goed drogen.
- Wij hebben een omvormer aangeschaft, hierdoor kun je tijdens het rijden de batterijen van de fotocamera, telefoon etc opladen. Als je veel op natuurcampings staat is dit een aanrader.
- Wij hebben een triband telefoon, maar in erg veel parken heb je hier geen bereik mee. Het is erg handig om een telefoonkaart te kopen, bijv. bij een benzinepompstation. Deze kaarten zijn niet duur en je kunt er erg lang mee bellen
- Op veel campings hebben ze wel WIFI voor de computers, maar is er geen computer voor algemeen gebruik. Als je je mail wilt checken dan kun je vaak wel naar een bibliotheek( vaak gratis) of een internetcafe.
- Als je het afvalwater moet lozen doe dan eerst de zwarte (black)water en daarna het grijze(grey)water. Het word zo omschreven door het personeel van het camperverhuurbedrijf.  Het zwarte is het toilet en het grijze is de keuken en de douche.
- In diverse winkels kun je een klantenkaart bij de servicebalie halen. Dit scheelt soms aardig.
- Zorg ervoor dat je altijd contant geld bij je hebt voor (natuur)campings, die je moet betalen door geld in een enveloppe te stoppen. Er is vaak geen ranger die kan wisselen.


Keukengedeelte, met oven en magnetronen driepits fornuis, een grote koelkast en een en ruim vriesvak

Wastafel en toiletkastje

                                                                     Eetgedeelte


Douche (afsluitbaar) en toilet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten